Crăciunescu: „Atribuțiile îmi revin mie. Nu e treaba Comitetului Executiv”.
Ion Crăciunescu a fost repus în fruntea CCA printr-o decizie executorie a Tribunalului Vâlcea, dar are de tras pentru a-și impune stilul de lucru. Între fostul ecuson FIFA și președintele FRF, Mircea Sandu, există o tensiune care se poate răsfrânge asupra arbitrajului românesc.
Sâmbătă, Comitetul Executiv al FRF s-a încheiat înainte de a-și fi epuizat toate punctele de pe ordinea de zi în urma unui conflict verbal între Crăciunescu și Sandu. „Domnul Crăciunescu a venit cu o propunere de schimbare a componenței CCA. I-am spus că trebuie să coabiteze cu cei pe care i-a găsit acolo. Nu dorește, treaba dânsului.
Am suspendat ședința din cauză că atitudinea dânsului excede bunul simț”, a declarat Mircea Sandu. „Nu pot să lucrez cu repetenți și oameni slab pregătiți”, a punctat Crăciunescu.
Un polițist vâlcean l-a căutat pe Sandu Fostul arbitru vâlcean a înaintat o plângere penală împotriva lui Mircea Sandu la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, în care îl acuză pe șeful FRF de abuz în serviciu și de obstrucționarea justiției. În acest sens, un polițist vâlcean s-a prezentat la sediul federației, pentru a-i lua o declarație președintelui FRF, însă acesta a refuzat, precizând că nu e de competența Parchetului vâlcean.
Ieri, Crăciunescu a mai forțat o dată nota în diferendul cu Mircea Sandu. Într-un comunicat postat pe site-ul CCA, vâlceanul a stabilit componența compartimentelor, cu atribuțiile de delegare de arbitri și de observatori la toate eșaloanele. La aproape toate a operat modificări.
„Am respectat convenția UEFA din 2012″ La Liga I, șef de compartiment și numărul unu pe lista de delegări de arbitri s-a trecut Crăciunescu pe el însuși. „Este împotriva regulamentelor. Președintele CCA are doar atribuții de supervizare în Liga I”, a fost reacția federalilor. „În regulament așa apare, dar decizia de acum este în conformitate cu ceea ce am trimis în 2012 la UEFA, în convenția de atunci. Și atunci eram șef de compartiment la Liga I și prin urmare aveam atribuții și la delegare. Atât am putut să fac, dacă nu mi-au aprobat noua componență CCA”, a declarat Crăciunescu pentru ProSport. În sezonul trecut, șef de compartiment în Liga I a fost Aron Huzu. Schimbări au fost și la celelalte eșaloane. Dan Berbecaru i-a luat locul lui Augustus Constantin la Liga a II-a, iar Corneliu Sorescu a primit postul ocupat de Silviu Bogdan.
La FRF, decizia lui Crăciunescu de ieri a produs rumoare, însă Mircea Sandu a cerut ca tot ce vor întreprinde federalii să se facă numai cu regulamentul în mână.
Schema lui Crăciunescu
1. Compartiment Liga 1 / Fotbal în sală / Fotbal feminin Șef compartiment: Ion Crăciunescu Delegări arbitri / arbitri asistenți Liga 1: Ion Crăciunescu, Corneliu Sorescu și Zoltan Szekely Delegări observatori de arbitri Liga 1: Patrițiu Abrudan 2. Compartiment Liga 2 Șef compartiment: Dan Berbecaru Delegări arbitri / arbitri asistenți Liga 2: Dan Berbecaru și Nicolae Grigorescu Delegări observatori de arbitri Liga 2: Gheorghe Moise
3. Compartiment Liga 3 / Juniori (A + B) Șef compartiment: Corneliu Sorescu Delegări arbitri / arbitri asistenți Liga 3: Silviu Bogdan și Nicolae Grigorescu Delegări observatori de arbitri Liga 3: Gheorghe Moise și Florin Verigeanu
Nu pot să nu remarc faptul că Teo CrăciuÂnescu a fost delegat la două meciuri internaÂționale în decurs de o săptăÂmână Mircea Sandu, președinte FRF
UEFA a nomiÂnalizat patru arbitri de pe lista FIFA pentru jocuri din tururile prelimiÂnare ale Europa League. Niciunuia nu i s-a impus sau sugerat numele vreunui asistent sau al patrulea oficial Comunicat CCA
TRANSFERURI – Liberty, trei jucători în Ungaria După ce a încheiat conturile cu FC Bihor, Clubul de Fotbal Liberty Oradea a început să-și ducă jucătorii cei mai valoroși spre alte destinații. După transferul lui Pușcaș la Inter Milano, bihorenii au parafat o triplă plecare în Ungaria. Adrian Mărkuș (21 de ani), Andrei Coroian (22 de ani) și Iulian Petrache (22 de ani) au semnat contracte cu echipa maghiară Kaposvari (Liga I). În prima etapă, pe 27 iulie, echipa celor trei români va întâlni pe Debrecen, unde s-a transferat de curând fostul lor coleg Cristi Bud.
U Cluj – „Ganezul” testează trei jucători Rămași în Liga 1 după decizia dată de TAS, oficialii lui U Cluj caută soluții pentru a-și completa lotul de jucători. Pentru a acoperi posturile libere, antrenorul Ionel Ganea testează trei jucători cu profil diferit, care au avut în trecut contacte cu echipe importante din fotbalul european. Printre aceștia se numără Roy Odiaka, atacant englez de origine nigeriană, crescut de Stoke City, fundașul batav Van Doten și Ersin Kozak, mijlocaș cu juniorat la Borussia Dortmund, ultimii doi în vârstă de 23 de ani. (George NISTOR)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER